Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ezek a legjobb teák torokfájás ellen!

Ezek a legjobb teák torokfájás ellen!

A téli hideg időszak egyik gyakori velejárója a torokfájás és a megfázás. A torokfájás – különösen az első napokban – igen kellemetlen tud lenni, ilyenkor nehezünkre esik még beszélgetni is. Étvágytalanok vagyunk, és elaludni is nehezen tudunk miatta, ezért az egyetlen dolog, ami a fejünkbe jár ilyenkor, hogy melyek azok leghatékonyabb házi praktikák a torokfájás ellen, amelyekkel gyorsan és hatékonyan szüntethetjük meg azt? 


Szerencsére a torokfájás ellen számtalan házi praktikát alkalmazhatunk, így a legtöbb esetben nem szükséges orvoshoz mennünk. Naponta néhány csésze forró tea elfogyasztása gyorsan segíthet a kellemetlen torokfájás csillapításában. 


Így hát összeállítottunk egy listát azokból a teákból, amelyek torokfájás ellen a legjobb választásnak bizonyultak. Ezeket fogyasztva garantáltan és gyorsan visszanyerhetjük egészségünket, és folytathatjuk gondtalanul mindennapi tevékenységeinket. 

Borsmenta tea – Mentollal a torokfájás ellen  

Borsmenta tea torokfájás ellen

A borsmentában található mentol amellett, hogy kellemes hűsítő hatással rendelkezik antibakteriális hatással is bír, ami segít a fájdalom csillapításában. Továbbá, segít legyőzni a torokfájást okozó baktériumokat, és mindemellett a borsmenta tea számos további pozitív hatását is élvezhetjük.  


Zöld tea – Erősebb immunrendszer, kevesebb betegség 

Zöld tea torokfájás ellen

A zöld tea számos pozitív hatásairól korábban már írtunk egy külön cikket. Segít a fogyásban, a csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és rengeteg antioxidáns található benne. Immunerősítő hatásának köszönhetően szervezetünk könnyebben tudja legyőzni a torokfájást okozó kórokozókat, és hamarabb visszanyerhetjük egészségünket. A zöld teával való gargalizálás is hatékony módszer lehet a torokfájás ellen. 


Kamillatea – Egy népszerű gyógynövény a torokfájás ellen

Kamillatea torokfájás ellen

A kamilla, amely hosszú idők óta az egyik leggyakrabban használt gyógynövény, természetes nyugtató hatással rendelkezik. A benne található összetevők és a magas antioxidáns tartalma, illetve gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően hatékony torokfájás elleni tea készíthető belőle. A tea az immunrendszerünket is erősíti, így a későbbiekben ellenállóbbá teszi szervezetünket a hasonló betegségek ellen. 


Gyömbértea – Gyógyító erejű fűszernövény a torokfájás ellen

Gyömbértea torokfájás ellen

A gyömbér szintén széleskörben alkalmazott gyógynövénynek számít, számos gyógyhatásának köszönhetően. Csillapítható vele a hányinger, és gyomorpanaszokra is kiválóan alkalmazható. Erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt pedig remek tea készíthető belőle torokfájás ellen. Ezek az összetevők segítenek a torokfájást okozó baktériumok és vírusok legyőzésében.


Citromos tea – Hagyományos gyógymód a torokfájás ellen 

Citromos tea torokfájás ellen

Természetesen a jól bevált és népszerű citromos tea sem maradhat le a listánkról. Torokfájás ellen egy csésze forró mézes-citromos tea nagyszerű választás lehet. A méz segít a köhögés, és a fájdalom enyhítésében, a citromban található magas C-vitamin tartalom pedig az immunrendszerünket erősíti, hogy az könnyebben felvehesse a harcot a kórokozók ellen. Fontos, hogy igazi citromot használjunk, illetve csak akkor facsarjuk bele a citromlevet, mikor a tea már nem forró. Ellenkező esetben a magas hőmérséklet elölné a benne található C-vitamin nagy részét, és elvesztené azt a fontos tulajdonságát, amiért fogyasztjuk. 

Természetesen a betegségek ellen a legjobb védekezés a megelőzés, étkezéseink során, és különösen a téli időkben figyeljünk arra, hogy magas vitamin tartalmú ételeket fogyasszunk, hogy erősítsük immunrendszerünket. Azonban, ha mindezek ellenére legyőzött minket a torokfájás és a megfázás, a fent felsorolt teák fogyasztása segíthet a gyógyulásunkban.

Keresés