Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Melyik a legjobb zöld tea?

Melyik a legjobb zöld tea?

A zöld tea évszázadok óta kedvelt italt, amelyről korán felfedezték, hogy számos gyógyhatással is bír. Csökkenti a vérnyomást, szépíti a bőrt, segít a rák megelőzésében, és még zsírégető hatása is van. A zöld tea rengeteg antioxidánst és polifenolt tartalmaz, aminek köszönhetően egy igazi „szuperhősnek” számít a teák körében. Rendszeres fogyasztása mindenki számára javasolt.   

Az egyre növekvő népszerűségének köszönhetően mára már óriási választék érhető el a különféle zöld teákból. Legyen szó boltról, teaházról vagy online webáruházról, a választék igen széles és ez sokszor fejtörést okozhat, hogy melyiket is válasszuk. A legjobb zöld tea kiválasztásához több szempontot is figyelembe kell vennünk.

A legjobb zöld tea kiválasztása: Eredete 

Zöld tea eredete

A tea kiválasztásnál igyekezzünk organikus eredetű teákat keresni. Ezeket a teákat nem kezelték semmiféle vegyszerrel vagy rovarirtóval, teljes egészében természetes eredetűek és nem tartalmaznak semmiféle kemikáliát.

Érdemes megnézni a tea eredetét is. A legkiválóbb teákat Sri Lankán, Kínában és Indiában termesztik. Az itt termelt teák nevei összemosódnak a termőterület nevével is, mint például az indiai Darjeeling vagy az Assam.

A legjobb zöld tea kiválasztása: Filteres vagy szálas?

Filteres vagy szálas zöld tea

Teákból két féle változat kapható, a filteres és a szálas tea. Mindkettőnek megvan a maga előnye. A filteres tea könnyen elkészíthető, míg a szálas tea elkészítéséhez szükségünk van egy teatojásra vagy egy szűrőre, amivel később aztán kitudjuk szűrni a tealeveleket. Azonban a szálas tea jóval finomabb és természetesebb minden tea esetében.

A filteres teák sok esetben csupán teatörmeléket tartalmaznak, amelyek fele olyan jó minőségűek, mint a szálas teák, így ízük kevésbé lesz olyan finom. Tea webáruházunkban a Dammann Fréres prémium minőségű filteres teái nem teatörmeléket tartalmaznak, hanem teljes tealeveleket, azonban a boltokban kapható olcsóbb minőségű filteres teákra nem ez a jellemző. Így, ha a biztos minőséget szeretnénk választani, maradjunk a szálas teáknál.

A legjobb zöld tea kiválasztása: Frissesség

A zöld tea kiválasztásánál figyeljünk a lejárati időre is. Természetesen bajunk nem lesz a lejárt szavatossági idejű zöld teától sem, azonban a minősége romlik és így kevésbé lesz ízletes és veszít gyógyerejéből is. Átlagosan a szüretelés után 12 hónapig képes a zöld tea megőrizni frissességét, utána fokozatosan veszít eredeti minőségéből. Igyekezzünk minél frissebb csomagolású teát keresni és a szavatossági időn belül elfogyasztani azt.

A legjobb zöld tea kiválasztása: Elkészítés módja

Tudta, hogy a zöld és a fekete tea közötti a különbséget csupán a levelek feldolgozásának a módja határozza meg? Egész pontosan az oxidáción van a hangsúly. Azok a tealevelek, amelyek végig mennek az oxidáció (fermentáció) folyamatán is, fekete teaként kerülnek később a boltok polcaira. Azok a teák, amelyeknél ezt a lépést elhagyják pedig zöld teaként végzik. Ennek köszönhetően a levelek megőrzik klorofill tartalmukat és zöldek maradnak. Továbbá a magas antioxidáns tartalmukat is ennek a lépésnek a kihagyásának köszönhetően tudják megőrizni. A leveleket forró gőzzel párolják, majd sütőben vagy napon kiszárítják és végül összesodorják. Ezeket a lépéseket gyakran többször is megismétlik.

A legjobb ízű zöld teák az első szüret leveleiből készülnek a legtöbbször, amelyre minden év márciusa és áprilisa között kerül sor. 

Tea webáruházunkban prémium minőségű szálas és filteres zöld teákat találhat, amelyek a legkiválóbb termőföldekről származnak és remek ízvilággal rendelkeznek. Kóstolja meg Ön is! 

Tartalomhoz tartozó címkék: zöld tea tea

Keresés